Bono sai tunnustuksen – antoi nimensä uudelle hämähäkkilajille

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

U2-yhtyeen solisti Bono tunnetaan maailmalla musiikkiuransa lisäksi ahkerana hyväntekeväisyyden tekijänä. Äskettäin mies isännöi julkkisjuhlia ja hermostui, kun juhlavierailta loppuivat tupakat.

Nyt 52-vuotias rokkari on saanut erikoisen tunnustuksen. Alabaman yliopiston biologi Jason Bond löysi nimittäin 33 uutta hämähäkkilajia, ja nimesi yhden niistä Bonon mukaan. Kalifornian Joshua Tree -kansallispuistosta löydetty hyönteislaji sai nimekseen Aptostichus bonoi, uutisoi Female First -sivusto.

Tutkija on aiemmin nimennyt löytämiään hyönteislajeja laulaja Neil Youngin, näyttelijätär Angelina Jolien ja presidentti Barack Obaman mukaan. Taannoin kerroimme myös Lady Gagan saaneen toisilta amerikkalaistutkijoilta kunnianosoituksen, jossa he nimesivät 19 saniaislajia tähden mukaan.

Vuonna 1976 perustetulla U2-yhtyeellä ei kuitenkaan ainakaan albumimyynnin perusteella ole ollut kovinkaan ylitsepääsemättömiä ongelmia luovuuden kanssa. Irlantilaisyhtye on myynyt vuosien varrella yli 150 miljoonaa levyä. Tähän mennessä 12 studioalbumia julkaissut U2 on myös voittanut vuosien varrella huimat 22 muusikin Oscar-palkinnoiksikin tituleerattuja Grammy-palkintoja. Mikään muu yhtye maailmassa ei ole voittanut yhtä paljon kyseisiä palkintoja.