Roskaruoka-addikti laihtui lähes 40 kiloa – suostui kosintaan vasta laihduttuaan

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Monelle liikalihavalle oman painon hyväksyminen voi olla haastavaa esimerkiksi ympäristöstä kumpuavan negatiivisen palautteen ansiosta. Eräs kahden lapsen äiti ei suostunut poikaystävänsä kosintaan ennen kuin oli laihtunut huomattavasti.

Roskaruoka-addiktiksi tunnustautunut brittiläinen Sarah Jackson kulutti aikoinaan 80 puntaa, eli 100 euroa, viikossa noutoruokaan. Hänen painonsa oli suurimmillaan lähes 110 kiloa. 34-vuotias coventrylainen nainen omasikin tuolloin varsin epäterveellisen ruokavalion.

– Hain kanaa, riisiä ja sipsejä kiinalaisesta ravintolasta melkein joka ilta. Annokseni olivat sopivia viidelle hengelle. Painoni alkoi kivuta ylös, enkä uskaltanut mennä vaateostoksille, koska se sai minut aina itkemään, kertoi Jackson Daily Mail -lehdelle.

Vuodessa 4.000 puntaa, eli 5.000 euroa, roskaruokaan käyttänyt kotiäiti sai tarpeekseen kiloistaan, kun ei onnistunut löytämään sopivia vaatteita ylleen kaupasta. Aamulla sängystä ylös nouseminen vei aikaa, eikä nainen liikkunut lainkaan vapaa-ajalla. Hän kertoi myös aiemmin masentuneensa katsoessaan omia valokuviaan.

Jackson liittyi Painonvartijat-laihdutusfirman jäseneksi, ja onnistui pudottamaan lopulta lähes 40 kiloa painostaan. Hänen elämänsä onkin muuttunut terveiden elintapojen myötä täysin. Sarah harkitsee ensimmäistä kertaa elämässään hyväksyvänsä kumppaninsa Markin kosinnan.

Mies olisi halunnut tehdä neidosta vaimonsa jo yhdeksän vuotta sitten. Tämä kuitenkin kieltäytyi, koska pelkäsi näyttävänsä typerältä hääpuvussaan. Tällä erää nainen on jo niin itsevarma, että pitää häitä mahdollisena.