Näin Australiassa: Vuohi haastettiin oikeuteen – sai oman asianajajan

Ohhoh! · Neea Jokinen

Maailmalta kantautuu aika ajoin todella erikoisia ja kummallisia tapauksia uutisotsikoihin. Hämmennystä saattavat aiheuttaa esimerkiksi tapaukset, joissa eläinten kerrotaan tehneen ihmismäisiä asioita. Nyt Australian Sydneyssä on tullut ilmi käsittämätön oikeusjuttu.

Gary-niminen vuohi nimittäin joutui aiemmin tässä kuussa oikeuden eteen, koska eläin oli syönyt kaupungin museon pihamaan kukkia. Nelijalkaisella eläimellä oli oikeudessa mukana oma asianajaja. Huffington Post -sivuston mukaan vuohi saapui oikeussaliin kirjavaan hattuun puettuna.

Vuohen kerrotaan tuhonneen kukkapuutarhan viime syksynä. Vuohen ruokailuhetki aiheutti kaupungille satojen dollarien tuhot, minkä vuoksi kaupunki vei asian oikeuteen.Tapauksen tuomari päätti kuitenkin, ettei vuohta tai sen omistajaa Jim Dezarnaulia voida tuomita vandalisoinnista vähäisen todistusaineiston vuoksi.

Jimbo Bazoobi -nimisenä koomikkona työskentelevä omistaja puolestaan määrättiin maksamaan 465 dollarin, eli 361 euron, sakon lemmikkieläimensä toimista. Vitsejä elääkseen kertovan miehen mukaan viranomaisten syytökset ovat olleet naurettavia.

– Olen koomikko, joten keksin jatkuvasti vitsejä. On kuitenkin vaikea kilpailla, kun poliisit keksivät tällaisia juttuja, omistaja kertoi sivustolle.