Oletko seksielämäsi normaalia? Näistä seikoista sen tiedät

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Ihmisen seksuaalisuus on eräs kiinnostavimmista, mutta myös eniten myyttejä sisältävistä aihealueista. Moni saattaa vertailla omia seksitottumuksiaan muihin ja samalla miettiä, ovatko omat tavat niin sanotusti normaalit.

Men’s Fitness -sivuston mukaan asian voi päätellä muutamiin kysymyksiin vastaamalla. Henkilö voi esimerkiksi miettiä kuinka usein hän tulee harrastaneeksi lemmenleikkejä. Trojan-kondomivalmistajan tekemän tutkimuksen mukaan keskimääräinen amerikkalainen aikuinen harrastaa nimittäin seksiä 120 kertaa vuodessa, eli noin kolmen päivän välein.

Suurin osa kyselyyn osallistuneista halusi tosin harrastaa seksiä tätäkin useammin. Seksin harrastaminen paljaaltaan on myös Indianan yliopiston tutkimuksen mukaan yleisempää kuin kondomin käyttäminen. Ehkäisykumia käyttää nimittäin vain 28 prosenttia miehistä.

ABC-uutisten kyselyn mukaan 57 prosenttia amerikkalaisista ilmaisee myös intohimojaan ulkona julkisella paikalla, kuten vaikkapa metsässä. Lisäksi monet miehet innostuvat Kinsey-instituutin tutkimusten mukaan seksistä maksamisesta, vaikka sitä ei yleisesti arvosteta. Kolme kymmenestä yli 30-vuotiaasta sinkkumiehestä käyttää rahojan prostituoituun.

On varsin normaalia myös kuvitella tyydyttäneensä partnerinsa. 85 prosenttia miehistä kuvitteli Indianan yliopiston tutkimuksessa kumppaninsa lauenneen viimeisimmän yhdynnän aikana. Tosiasiassa vain 64 prosenttia naisista koki tämän nautinnon huipentuman.

Suurin osa miehistä luottaa lemmenleikeissä varsin perinteiseen asentoon. 27 prosenttia heistä haluaa tehdä sen nimittäin lähetyssaarnaaja-asennossa. Myös takaapäin suoritettu doggy style -yhdyntä kiinnosti 24 prosenttia miehistä.

Tilastojen mukaan ihminen kuuluu keskivertoon ryhmään, jos hänen suurimpana eroottisena haaveenaan on niin sanottuun kymppikerhoon liittyminen. 33 prosenttia miehistä haaveilee nimittäin lentokoneseksistä. Normaaliin käytökseen oli luettavissa muun muassa myös kumppanin pettämistä, seksitekstailua ja yhdyntää ensitreffeillä.