Menikö suhteen alkuhuuma jo ohi? Näin pidät lemmenliekin yllä

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Asiantuntijoiden mukaan suhteen alkuhuuma kestää muutamasta kuukaudesta pariin vuoteen. Tämän periodin aikana kumppani tuntuu pääosin ihastuttavalta. Jossain vaiheessa rakastuneillakin tulee arki vastaan, ja tällöin haasteena on kipinän ylläpitäminen.

Nyt Men’s Health -sivusto paljastaa parhaat keinot vaalia hyvin alkanutta parisuhdetta. Artikkelin mukaan eräs tärkeimmistä asioista on avoin keskustelu. Illinoisin yliopiston tutkimuksessa selvisi äskettäin, että paras tapa pitää ihmissuhteessa avoin ilmapiiri, on keskustella omassa mielessään olevista asioista rehellisesti. Rakkaalle voi opetella kertomaan myös ärsyttävistä ja päätä vaivaavista aiheista.

Tunteiden tuulettaminen luo läheisyyttä ja sallivuutta pariskunnan yhteiseen elämiseen, jolloin myös seksielämä voi pysyä virkeänä. Kiitollisuuden tunne on myös yksi tärkeimmistä kantavista voimista suhteessa. Kun muistaa oman kumppanin hyvät puolet ja tuo niitä mieleensä eri hetkinä, voi aina olla tyytyväinen valintaansa.

Uhrimentaliteetilla ei usein parisuhteessa pitkälle päästä. Mikäli esimerkiksi kotityöt uhkaavat asettua pelkästään toisen osapuolen harteille, on vastuita syytä jakaa miellyttävällä tavalla. Miehen ja naisen välinen kemiakin voi kukoistaa lempeästi, kun molemmat tietävät omat roolinsa taloudessa.

Varsinkin suhteen alussa lempiväiset viettävät hurjasti aikaa pelkästään toistensa seurassa. Tämä symbioosivaihe paitsi auttaa heitä kasvamaan yhteen, luo myös pohjan ärsyyntymisen ja kyllästymisen tunteille. Pari voikin alkuhuuman jälkeen ottaa perheen ja ystävät jälleen elämänrytmiin mukaan, jolloin suhde voi saada kaivattua potkua joukolla vietetyistä hetkistä.

Monesti suhde voi alkaa rakoilemaan epäilyksien vuoksi. Jokaisella on luonnollisesti omat sisäiset demoninsa kohdattavanaan, eikä kaikkia pelkoja voi sälyttää toisen harteille. Joskus kumppani voi kuitenkin käyttäytymisellään edesauttaa rakkaansa hyvää oloa toimimalla tilanteissa kunnioittavasti. On myös tärkeä tehdä seurustelukumppanille selväksi, että hän on tärkeyslistalla korkeissa lukemissa.