Oletko surkea nettideitti? Näin vältät seuralaisen karkaamisen

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Elokuvistakin ovat tuttuja ne deittiseuralaiset, jotka karkottavat vastakkaisen sukupuolen liiallisella innostuksellaan. Kyseiset henkilöt eivät ymmärrä käyttäytyvänsä ihastuksensa huumassa jopa tukahduttavaan sävyyn.

Nykyään monet ihmiset saavat suhteensa alulle internetissä erilaisten deittisivustojen välityksellä. Verkossakin vallitsee omanlaisensa etiketti, joka ei intensiivisempi kaveri välttämättä ymmärrä. Nyt How About We -sivuston artikkelissa neuvotaan, kuinka kuka tahansa sammakkodeitti sukeutuu verkkodeittailun ritariksi.

Moni asia on verkossa salaperäisempää, siispä henkilön deittisivustolla tai sosiaalisessa mediassa julkaisemalla profiilikuvalla on iso painoarvo kiinnostuksen herättämisessä. Liian paljastava otos voi antaa kuvan Casanovasta, mikäli otoksen henkilö on esimerkiksi treenattu ja hyvännäköinen.

Usein tutustuminen alkaa internetissä muutamasta viestistä. Aloitusviestissä ei kannata kirjoittaa liian vaativaan tai ilmiselvään sävyyn. Vaikka ihastuksen kohde kiinnostaisi seksuaalisessakin mielessä, ei tätä kannata heti alkuun todeta hänelle.

Myöskään toisen ihmisen ulkonäköä ei tarvitse toistuvasti kehua. Jos kauneudesta tai komeudesta on tullut mainittua, alkaa jatkuva toisto kuulostamaan turhankin ihannoivalta. Ensideitit voivat jäädä kokematta, jos kiinnostuksen kohde arvioi sinut fraaseja toistelevaksi papukaijaksi.

Joskus henkilö voi käyttäytyä ihastuessaan kuin rakkaudesta potkiva hevonen. Tuo käytösmalli saattoi herättää punastusta vastapuolessa viimeksi ala-asteella, joten näennäisen negatiiviset huomautukset kannattaa jättää väliin. Suurin osa ihmisistä reagoi positiivisuuteen positiivisuudella.

Oma seurusteluhistoria on asia, josta ei kannata mainita aivan alkuvaiheessa toiselle ehkäpä mitään. Monesti eksistä puhuminen voi antaa aiheen epäilyyn vanhassa roikkumisesta. Samoin ihmissuhteiden vähyyden korostaminen voi myös antaa henkilöstä karmivan vaikutelman liialliseen innokkuuteen yhdistettynä.

Potentiaalinen deittiseuralainen saattaa reagoida verkossa suhteellisen kiinnostuneesti, jos annat itsestäsi kuvan mukavana, ystävällisenä, tavallisena ja rentona tyyppinä. Pienellä huumorintajulla höystetty viesti voi antaa toivotun reaktion vastakkaisessa sukupuolessa, jos nettikemiat kolahtavat muuten kohdakkain.