”Quentin Tarantinon huono Oscar-menestys minun syytäni”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Quentin Tarantino lukeutuu maailman arvostetuimpien elokuvaohjaajien joukkoon. Vuonna 2009 hän paistatteli parrasvaloissa Kunniattomat paskiaiset -elokuvansa merkeissä. Mies paljasti hiljattain aikovansa lopettaa ohjaamisen kymmenennen elokuvansa jälkeen.

49-vuotiasta elokuvaohjaajaa povattiin varteenotettavaksi Oscar-ehdokkaaksi tuoreen Django Unchained -elokuvan jälkeen, sillä kyseessä oli suuri yleisö- ja arvostelumenestys. Elokuva keräsi neljä ehdokkuutta, mutta parhaan elokuvaohjaajan ehdokkuus ei ollut yksi näistä.

Nyt Django Unchained -elokuvan tuottaja, Harvey Weinstein, on kertonut Deadline.com-verkkosivustolle olevansa murheissaan siitä, ettei Quentinia asetettu Oscar-ehdokkaaksi. Hän syyttää siitä itseään, sillä hän ei suostunut antamaan elokuvaa katsottavaksi Oscar-gaalan tuomaristolle DVD-muodossa, kuten tapana on.

– Yritimme saada tuomarit katsomaan Django Unchainedin elokuvateatterissa DVD:n sijaan. Se on eeppinen elokuva, ja Tarantino on asettanut koko elämänsä ja sydämensä siihen. Halusin ihmisten näkevän sen isolta kankaalta, Weinstein tunnustaa.

– Kerroin Quentinille, että joutuisimme maksamaan päätöksestämme Oscar-gaalassa, mutta se olisi oikea päätös eeppisen aikakausielokuvan kohdalla, tuottajaguru jatkaa.

Erittäin arvostettu ohjaaja Quentin Tarantino on urallaan ohjannut lukuisia hittielokuvia. Miehen menestyselokuviin lukeutuvat muun muassa Pulp Fiction – Tarinoita väkivallasta, Reservoir Dogs ja Kill Bill -elokuvat. Tarantino on palkittu urallaan parhaan alkuperäiskäsikirjoituksen Oscar-palkinnolla vuonna 1995 elokuvasta Pulp Fiction – Tarinoita väkivallasta.