Varikset ottavat ilon irti talvesta – mäenlaskua Venäjällä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Verkossa on julkaistu lukuisia videoita variksista, jotka ovat ihmetyttäneet ihmisiä älykkäillä toimillaan. Esimerkiksi taannoin verkossa levisi video variksesta, jossa nokkela varis yrittää huijata ihmiseltä herkkupaloja avaamalla tämän kengännauhat auki.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Nyt Youtuben MeanwhileRussia-kanavalla julkaistu video leikkivistä variksista on niin ikään herättänyt internet-käyttäjien huomion. Venäjällä kuvatulla videolla varikset viihtyvät kadulle pysäköidyn auton lumipeitteen päällä. Yksi siivekkäistä keksii laskea mäkeä kyljellään, ja tekee sen useampaankin otteeseen.

Varikset ja korpit ovat tunnetusti varsin viisaita eläimiä. Niillä on havaittu olevan esimerkiksi hyvä oppimiskyky ja muisti, ja ne ovat myös varsin uteliaita. Tuore Youtube-video saattaakin viitata varisten myös nauttivan erilaisista leikeistä.