Makkarasta löytyi kumihanskaa – 17 000 kiloa lihaa vedetty myynnistä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Viime aikoina on tullut ilmi lukuisia tapauksia, joissa kuluttajat ovat löytäneet elintarviketuotteista asioita, jotka eivät sinne kuulu. Suomessakin on viime aikoina kohistu tapauksista, joissa naudanlihatuotteista onkin löytynyt hevosen lihaa.

Nyt Yhdysvalloissa jopa 17.000 kiloa Smithifield Packing Co -yhtiön sianlihasta tehtyä makkaraa on vedetty pois markkinoilta. Syynä ovat lihasta löytyneet palaset, joiden uskotaan olevan peräisin kumihanskoista. Paloja sisältänyttä makkaraa on Daily Mail -lehden mukaan saattanut päätyä jopa 12 osavaltion kauppojen hyllyille.

Ongelma havaittiin yhtiön vastaanotettua palautetta kahdelta asiakkaalta. Tähän mennessä muovin aiheuttamia henkilövahinkoja ei ole raportoitu. Smithfield Packing Co -yhtiö on maailman suurin sianlihatuotteiden valmistaja. Sen Tar Heelissä, North Carolinassa omistama teurastamo on suurin koko maailmassa.