Apple korjaa bugejaan taukoamatta – taas uusi päivitys tulossa

Digi · Stara.fi

Teknologiayhtiö Apple on ollut viime kuukausina useasti ongelmissa laitteidensa ja ohjelmistojensa bugien vuoksi. Rajusti flopanneen karttasovelluksen lisäksi yhtiön laitteet ovat kärsineet myös monista muista noloista vioista.

Nyt yhtiö onkin joutunut korjailemaan vikoja taukoamatta, sillä korjauspäivityksiä julkaistaan lähes viikoittain. Apple julkaisi juuri iOS 6.1.2 -päivityksen, mutta Mobiili.fi -verkkolehden mukaan Apple työstää jo uutta iOS 6.1.3 -päivitystä. Sen kerrotaan sisältävän myös korjauksen iPhonen pääsykoodin ohituksen mahdollistavaan bugiin.

Apple siis julkaisi aiemmin tällä viikolla iOS 6.1.2 -päivityksen, joka korjasi iOS 6.1:ssä Microsoftin Exchange -synkronointipalvelimien kanssa ilmenneen vakavan ongelman. Exchange-ongelma syntyi, mikäli käyttäjä vastasi Applen iOS 6.1:een päivitetyllä laitteella toistuvaan Exchange-kalenteripyyntöön. Tämän jälkeen iOS-laite yritti ottaa jatkuvasti yhteyttä palvelimiin loputtomasti, mikä luonnollisesti heikensi akkukestoa.

Applen arveltiin korjaavan myös iPhonessa pääsykoodin kanssa ilmenneen virheen samalla iOS 6.1.2:ssa, mutta niin se ei tehnyt. Korjaus on tulossa vasta iOS 6.1.3:ssa, josta on nyt julkaistu kehittäjille jo toinen beetatestiversio. Ensimmäinen testiversio tunnettiin itse asiassa vielä versiona 6.1.1, mutta Apple julkaisi pikakorjauksen iOS 6.1.1 -versionumerolla iPhone 4S:lle, kun sen osalta ilmeni tietyissä 3G-verkoissa vakavia ongelmia iOS 6.1:n julkaisun jälkeen.

Tuleva iOS 6.1.3 tuo mukanaan pääsykoodiongelman korjauksen ohella parannuksia myös Applen karttasovelluksen toimintaan Japanissa. Apple julkaissee valmiin version iOS 6.1.3:sta muutaman seuraavan viikon aikana.

Yhteistyössä Mobiili.fi.