Vuoden coolein harrastus: Valomiekkakursseja järjestetään San Franciscossa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

George Lucasin luoma Star Wars -elokuvasaaga on monille faneilleen enemmän kuin pelkkä leffasarja. Star Wars voi toimia ihailijoidensa elämäntapana sekä kaiken olemisen ohjenuorana. Nyt San Franciscossa supersuosiota saavuttavat myös Tähtien Sota -teemaan rakennetut valomiekkatunnit.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Golden Gate Knights -nimisen ryhmän järjestämillä tunneilla opetellaan valomiekoilla erilaisia koreografioita, pyörähdyksiä ja liikkeitä. Valomiekkamestarit aloittavat tunnin venyttelyllä ja lämmittelyllä, jonka jälkeen siirrytään miekan heilautusharjoitteluiden kautta varsinaisiin taistelu- ja liikesarjoihin. Tunti päättyy aina meditaatioharjoitukseen.

Valomiekkasotureiden kotisivun mukaan yksi harjoittelukerta maksaa noin kahdeksan euroa. Tunnille kannattaa pukeutua rennosti, mutta myös Star Wars -asut on järjestäjien mukaan sallittuja. Mikäli osallistuja ei omista omaa valomiekkaa, pystyy sellaisen vuokraamaan myös paikan päällä. Miekan suhteen täytyy kuitenkin olla tarkka, täyttääkö se virallisen valomiekan vaatimukset. Sallittujen miekkojen listaan voi tutustua Golden Gate Knightsien kotisivuilla.