Robotti heittää betonijärkäleen kuin lumipallon – uskomaton video

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailmalta on kantautunut viime aikoina runsaasti uutisia kehittyneistä roboteista, jotka suorittavat vaativiakin tehtäviä varsin ihmismäisesti. Nyt ennenkin hämmästystä herättänyt BigDog-robotti on saanut uuden, näyttävän ominaisuuden.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Youtube-verkkosivustolla julkaistulla videolta ilmenee, kuinka Boston Dynamics -yhtiön kehittelemä BigDog ottaa jättiläismäiseen rautakouraansa painavan betoniharkon. Tämän jälkeen robotti viskaa betonijärkäleen hieman samaan tapaan kuin esimerkiksi kiekkoa heittävä urheilija.

BigDog pystyy eläimen raajoja muistuttavan neljän jalkansa avulla liikkumaan ja pysymään tasapainossa useanlaisessa maastossa, kuten jäällä, lumella ja mudassa. Robotin uuden ominaisuuden myötä videopelien ystävät huomannevat BigDogin hämmästyttävän samankaltaisuuden Half Life 2 -pelin Dog-robotin kanssa.

KORJAUS: Jutun kirjoittanut toimittajamme pahoittelee juttuun päässyttä virheellistä tietoa betoniharkon painosta. Todellisuudessa robotti painaa noin 108 kiloa, ei betoniharkko. Pahoittelemme huolimattomuusvirhettä ja pyrimme jatkossa olemaan tarkempia.