Tom Cruise haaveili papin urasta – viinavarkaus muutti uravalinnan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hollywoodin tunnetuimpiin tähtiin lukeutuvien Tom Cruisen ja Katie Holmesin ero oli yksi viime vuoden suurimmista viihdemaailman uutisista. Erosta toipuva Cruise nähtiin taannoin valkokankailla Jack Reacher -elokuvan pääroolissa.

50-vuotias Tom Cruise tunnetaan elokuvarooliensa ohella myös yhtenä Hollywoodin vaikutusvaltaisimmista skientologia-kirkon edustajista. Ennen näyttelijänuraa mies oli kuitenkin harras katolilainen, ja tähden vanha ystävä on paljastanut tämän haaveilleen jopa papin urasta.

Tom Cruise ja Shane Dempler opiskelivat kumpikin Ohion osavaltaion Cincinnatissa sijaitsevassa St. Francisin pappisseminaarissa. Shane paljasti New York Daily News -lehdelle Cruisen kuitenkin joutuneen jättämään koulun kesken kahden vuoden jälkeen. Ssisäoppilaitoksen papeile nimittäin selvisi, että kaksikko on varastanut heiltä alkoholia.

– Onnistuimme saamaan muutaman pullon ja piilotimme ne läheiseen metsään. Papit huomasivat asian vasta, kun pari muuta poikaa kuuli viinasta ja hiipi metsään juomaan sitä. He jäivät kiinni, ja joutuivat tunnustamaan kaiken, Shane Dempler tunnusti.

– Koulun henkilökunta kirjoitti vanhemmillemme kirjeet. He kertoivat pitävänsä meistä, mutta halusivat meidän jättävän pappisseminaarin. Meitä ei siis potkittu ulos, meidän ei vain toivottu palaavan, Dempler jatkaa.

Shane Demplerin mukaan Tom Cruisen katolilainen usko oli noihin aikoihin erittäin vahvaa. Hänen mukaansa heistä kumpikin haaveili papin urasta, vaikka jälkikäteen Dempler toteaakin kaksikon olleen vielä liian nuoria päättämään tulevia uravalintojaan.

Tom Cruisen ja Katie Holmesin ero tuli maailmalle yllätyksenä. Holmes ilmoitti kesällä hakevansa avioeroa, ja kertoi samalla parin liiton olleen karilla jo puolen vuoden ajan. Omapäisenä ja intensiivisenä aviomiehenä tunnetulle Cruiselle avioero on kolmas. Komistus on ollut Holmesin ohella aviossa Mimi Rogersin ja Nicole Kidmanin kanssa.