Raamatun tekstit suomalaiselle WC-paperille – kirkonmiehet suuttuivat

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

WC-paperia tuottavat yhtiöt käyttävät välillä erilaisia sananparsia tuotteidensa koristuksena. Suomessakin Metsä Tissue -yhtiön Lambi WC-paperissa on nähty kuluneen vuoden aikana rakkaustarinoita.

Sittemmin yhtiön paperille on kuitenkin painettu vahingossa otteita Raamatusta. Vessapaperiarkeille päätyi kohtia Matteuksen evankeliumista ja Ensimmäisestä korinttilaiskirjeestä. Sitaatit päätyivät paperiin yhtiön Facebook-sivuille lähetettyjen ehdotusten ansiosta.

Tapaus on suututtanut Norjan kirkon johtajat. Muun muassa Tonsbergin piispa Laila Riksaasen Dahl kommentoi kampanjaa huonon maun osoittamiseksi. Metsä Tissue onkin joutunut pahoittelemaan asiaa julkisesti, ja poistanut kyseiset Raamattu-lainaukset tuotteistaan.

– Ihmiset haluavat lukea pieniä, iloisia viestejä vessalla käydessään. Suurin osa palautteesta on ollut hyvää. Intentiomme oli levittää rakkautta ja iloa, ei uskonnollisia viestejä, kertoi edustaja Christina Von Trampe Reuters-uutistoimistolle.