Sam Mendes jätti James Bond -elokuvat

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Tuorein James Bond -elokuva 007 Skyfall on ensi-iltansa jälkeen menestynyt maailmanlaajuisesti erittäin hyvin. 23. James Bond -elokuva on ollut brittiagentin seikkailuihin keskittyvistä elokuvista tähän mennessä parhaiten menestynein.

Oscar-voittaja Sam Mendesin ohjaama 007 Skyfall on netonnut katsojaluvuillaan lähes 811 miljoonaa euroa. Elokuvan hurjasta menestyksestä huolimatta brittiohjaaja Sam Mendes on nyt yllättäen paljastanut, ettei hän aio ohjata seuraavaa Bond-elokuvaa, The Sun -lehti uutisoi. Elokuvan tuottaneet Michael G. Wilson ja Barbara Broccoli olivat anoneet miestä jäämään pestiinsä.

– On ollut erittäin vaikea päätös olla hyväksymättä Michaelin ja Barbaran erittäin anteliasta tarjousta ohjata seuraava Bond-elokuva, Sam Mendes selittää lehdelle.

Projektin jättämisen syyksi menestysohjaaja kertoo sitoumuksensa teatteriin ja muihin projekteihin. Vaikka Mendes jättääkin agenttielokuvat taaksensa, päätähti Daniel Craig tullaan kuitenkin näkemään James Bondina vielä ainakin kahdessa seuraavassa Bond-elokuvassa. Miehen sopimuksen uumoillaan olevan 23 miljoonan euron arvoinen.

007 Skyfall on niittänyt menestystä niin katsojaluvuissa kuin palkintojenkin saralla. Javier Bardemin, Daniel Craigin ja Judi Denchin tähdittämä agenttiseikkailu on voittanut muun muassa kaksi Oscar-palkintoa parhaasta kappaleesta ja äänityksestä. Yhteensä 007 Skyfall keräsi viisi Oscar-ehdokkuutta.