Parittelevat kilpikonnat aiheuttivat odottamatonta tuhoa – palokunta hätiin

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Kilpikonnien tiedetään elävän hyvin pitkäikäisiksi. Taannoin eräälle yhdysvaltalaiselle lemmikinomistajalle oli kova paikka, kun hän kadotti 70-vuotiaan kilpikonnansa. Joskus kilpikonnat voivat hitaudestaan huolimatta aiheuttaa odottamattomia tilanteita.

Nyt englantilainen pariskunta uskoo, että lemmikkikilpikonnien parittelurituaali on syypää heidän kotonaan sattuneeseen tulipaloon. Palo tuhosi Claytonin perheen kasvihuoneen ja autotallin.

Omistaja Alf Clayton syyttää onnettomuudesta himokkaita Henry ja Alice -kilpikonnia, jotka heräsivät äskettäin talviuniltaan. Uroskilpikonna yritti paritella kumppaniaan ja jahtasi tätä konnien pesässä. Palomiesten edustajan mukaan palo sai alkunsa pesässä kaatuneesta lämpölampusta, joka sytytti sitä ympäröivät puunpalaset tuleen.

Thornabylainen omistaja epäileekin kiimaisen konnan kaataneen lampun vahingossa. Molemmat kilpikonnat menehtyivät palossa, joka saatiin sammutettua ennen kuin liekit ehtivät taloon asti. Pariskunta onkin surun murtama menetettyään rakkaat lemmikkinsä, uutisoi The Evening Gazette -lehti.