Arman Alizad: Älä tee tätä vaarallista mokaa ulkomailla!

Matkailu · Stara.fi

Suomalainen televisiotähti Arman Alizad tunnetaan vauhdikkaista Kill Arman -realityohjelmistaan, joissa hän on matkustanut ympäri maailmaa. Parhaillaan Alizad kuvaa sarjan kolmatta tuotantokautta, jossa hän tutustuu muun muassa maailman köyhimpien alueiden elämään.

Nyt Arman kertoo verkossa julkaisemallaan videolla, mitä yleistä virhettä matkailijoiden tulee erityisesti välttää ulkomailla.

– Kun matkustatte maailmalla, niin on tiettyjä asioita, joita ei pidä tehdä, vaikka te kuvittelette, että te autatte. Kerjäläisille esimerkiksi ei pidä antaa rahaa. Se on oikeasti todella vaarallista, Arman Alizad kertoo.

– Te voitte luulla muuttavanne pienen nälkää näkevän elämän sillä, että te annatte sille 50 euroa, joka on paikan päällä aivan suunnattoman suuri raha. Te saatatte muuttaa sen elämän niin paljon, että joku narkkari odottaa, että te ootte poistuneet paikan päältä, vie lapsen nurkan taakse, tappaa sen ja ottaa siltä sen rahan.

Arman Alizad tuki lasten koulutusta Manilassa ja vei paikallisen slummin koululle tavara- ja rahalahjoituksen yhteistyössä Verkkokauppa.comin kanssa.