Maailman nopein ja tarkin juomankaataja – tässäkö baarien tulevaisuus?

Digi Lifestyle Viihdeuutiset · Stara.fi

Baarimestareiden ammattikunta on luonnollisesti ylpeä osaamisestaan, jota lienee lähes mahdoton siirtää koneiden tehtäväksi. Yritystä ei kuitenkaan puutu, sillä eräs amerikkalainen start up -yritys on kehittänyt cocktail-automaatin, joka on tarkempi ja nopeampi kuin ihmisversionsa.

Kuva: Kickstarter
Kuva: Kickstarter

Bartendro-niminen automaatti tekee kaikki siihen ohjelmoidut drinkit alle kymmenessä sekunnissa ja laskee juomasekoituksen ainesosat millilitran tarkkuudella oikein. Kaiken lisäksi laite toimii langattomasti älypuhelinten kanssa, joten asiakkaat voivat tilata drinkkinsä omalla kännykällään.

Kuva: Kickstarter
Kuva: Kickstarter

Bartendron ovat kehittäneet Party Robotics -yhtiön perustajat Robert Kaye ja Pierre Michael, jotka hakevat tuotteelle parhaillaan yhteisörahoitusta Kickstarter-verkkopalvelussa. Tavoitteena on kerätä 135.000 dollaria. Tuotteen kuluttajahinnaksi arvioidaan 99 – 2.500 dollaria riippuen halutusta ainesosien määrästä.

Tuotteen ensimmäinen versio esiteltiin BarBot-tapahtumassa San Franciscossa jo vuonna 2010, mutta sittemmin siitä on tehty useita paranneltuja versioita. Bartendro ei kuitenkaan kykene peittoamaan ihmisiä juomien sekoittamisessa, joka on usein yksi näyttävä osa-alue baarimestareiden toiminnassa.