Norovirus levisi rajusti Karibian risteilyllä – 108 sairastui laivalla

Matkailu · Stara.fi

Muutama viikko sitten Karibialla nähtiin poikkeuksellinen tilanne, kun Carnival Corp -yhtiön risteilyaluksen tekniikka petti ja alus jäi ajelehtimaan. Tuhannet turistit joutuivat elämään useita päiviä kaaoksessa ilman hyttejä ja vessoja, ja jopa yöpymään ulkona kannella.

Nyt Royal Caribbean Cruises -yhtiön risteilyalus Vision of the Seas on joutunut keskeyttämään risteilynsä ja palaamaan satamaan, kun raju norovirusepidemia levisi laivalla. Uutistoimisto Reutersin mukaan 108 ihmistä sairastui virukseen. Sairastuneista 105 on matkustajaa ja kolme miehistöä.

costaconcordia26012012c.png

Laivan kapteeni päätti palata Floridassa sijaitsevaan Port Evergladesin satamaan, kun epidemian laajuus selvisi. Toistuvat ongelmat ei ainakaan paranna laivayhtiöiden mainetta, ja Royal Caribbean Cruises -yhtiön osakekurssi laski selvästi tapauksen paljastuttua.

Viimeksi joulukuussa norovirus iski risteilyalukselle, jolloin 194 matkustajaa ja 11 miehistön jäsentä sairastui legendaarisella Queen Mary 2 -risteilyaluksella. Tuoreessa muistissa on vielä myös Italiassa sattunut Costa Concordian uppoaminen.