Kiinalaista televisioviihdettä – teloitetun viimeiset hetket suorana lähetyksenä

Ohhoh! · Stara.fi

Kiina on noussut nopeasti maailman talousmahdiksi, mutta maan tavat ja lait ovat silti yhä edelleen kaukana länsimaisista vastaavista. Erityisesti uhanalaisten eläinten kohtelu on maasa surkeassa jamassa. Nyt ihmetellään myös maan televisiolähetysten makaaberia sisältöä.

Parikymmentä vuotta sitten Kiinan televisiossa esitettiin tasaisin väliajoin rikollisten teloituksia, mutta sittemmin niistä luovuttiin. Nyt tältä osin on kuitenkin siirrytty hieman ajassa taaksepäin, sillä Kiinan televisio on esittänyt huumekeisari Naw Khamin ja hänen kolmen avustajansa viimeiset hetket.

Massiivisen televisiotuotannon johdosta katsojat saivat seurata miesten viimeistä matkaa kaksi tuntia kestäneenä suorana lähetyksenä. Kaiken lisäksi miehille oli asennettu mikrofonit, joten heidän pelonsekaiset sanomisensa välittyivät suorina kotikatsomoihin. Nyt teloitetut tuomittiin 13 miehen murhista vuonna 2011.