Disney-parodia kertoo julman totuuden – näinkö kävi prinsessoille?

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Monen henkilön lapsuuden lämpimimpiin muistoihin kuuluvat Disney-piirretyt, joiden leikkisät melodiat voi vielä varttuneempanakin muistaa ulkoa. Mikäli animaatioprinsessojen onnelliset loput epäilyttävät skeptistä elokuvakatsojaa, nyt uusi parodia kertoo julman totuuden.

Jon Cozart -niminen nuorukainen esittää Disney-prinsessojen todelliset tarinat a cappella -laulullaan. Uskomattoman lahjakkaan miehen esitys paljastaa muun muassa, että merenneito Ariel joutuu elokuvan lopputekstien jälkeen ongelmiin meren saastumisen ja öljyvuotojen takia.

Jasminen onnellisesta lopusta tulee loppu, kun hänen sulhoaan Aladdinia luullaan Taliban-terroristiksi. Kaunotar ja hirviö -elokuvan Belleä luullaan taas hulluksi, ja hänet aiotaan polttaa noitaroviolla. Kovan kokemuksen saa myös Pocahontas, joka päätyy lopulta sairastumaan uudisraivaajien Amerikkaan tuomiin tauteihin.