15 pientä GoPro-kameraa yhdistettiin – näyttävä tulos kuin Matrixista

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Huippusuosioon aikoinaan nousseessa Matrix-elokuvassa nähtiin upeita kuvia, joissa leffan tähdet esimerkiksi hyppäsivät hidastetusti ja kuva panoroi samalla hahmon ollessa täysin tai lähes paikoillaan. Nyt nykytekniikka on tehnyt vastaavan mahdollisesti myös lähes kotioloissa.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Permagrin Filmsin Marc Donahuen työstämällä nettivideolla nähdään miten homma käytännössä toimii. Videon tekijät ovat hankkineen 15 pienikokoista GoPro-kameraa, jotka on sitten kiinnitetty kaarevaan kiskoon.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Kamerasta toiseen siirryttäessä saadaan tulokseksi kuva, jossa esimerkiksi hyppäävä ihminen näyttää olevan paikallaan, vaikka katsoja voisi olettaa kameran liikkuvan samaan aikaan. Ensimmäiset esimerkkivideot on nyt julkaistu, ja seuraavaki tiimi aikoo käyttää tekniikkaa musiikkivideon toteuttamisessa.