Stara ponnahti uuteen ennätykseen

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen suurin yksityisessä omistuksessa oleva verkkomedia Stara teki viikolla 11 uuden kävijäennätyksensä. Verkkosivustolla vieraili TNS Metrix -mittauksen mukaan viikon aikana peräti 616.424 lukijaa. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Staran lukijamäärä ylitti puolen miljoonan rajapyykin.

– Kansallinen Mediatutkimus osoitti, että varsinkin viihdealalla maksullisen printtimedian lasku jatkuu jyrkkänä. Verkossa viihde kiinnostaa kuitenkin aikaisempaa enemmän, ja siitä osoituksena on Staran huikea kävijäennätys. Markkinajohtajana pyrimme tarjoamaan kahvipöytiin yhä enemmän puheenaiheita myös viihdealan ulkopuolelta, ja siinä toimituksemme on onnistunut erittäin hyvin, päätoimittaja Jocka Träskbäck kertoo.

Alkuvuoden sivustouudistuksen myötä Stara laajensi sisältöään pelkästä viihteestä uusille osa-alueille. Mukaan tuli aikaisempaa enemmän esimerkiksi digimaailmaan ja matkailuun liittyviä artikkeleita sekä lentojen hakukone yhteistyössä Momondon kanssa. Suosituin Staran uusista osa-alueista on ollut lifestyle, jossa kerrotaan kiinnostavista ihmissuhteisiin, muotiin ja terveyteen liittyvistä asioista.

Stara on perustettu syyskuussa 2003, eli se täyttää tänä vuonna kymmenen vuotta. Verkkomediaa kustantaa tamperelainen Stara Media Oy ja mainosmyynnistä vastaa Verkossa Media Oy. Suomen toiseksi suurin yksityisessä omistuksessa oleva verkkomedia on Uusi Suomi, jossa viikolla 11 vieraili 346.393 lukijaa.