Suomalainen teki maailmanennätyksen: Ajoi autolla jäällä 335 km/h – tältä se näytti

Nettivideot Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalainen hurjapää Janne Laitinen rikkoi viime viikolla Guinnessin maailmanennätyksen. Laitinen ajoi Nokian Hakkapeliitta-renkailla varustetulla Audi RS6:lla jäällä yli 335 kilometriä tunnissa. Maailmanennätys ajettiin Oulun edustalla, Pohjanlahden jäällä.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube
Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Huippunopeudeksi saavutettiin lopulta 335,713 kilometriä tunnissa. Rata oli 12 kilometriä pitkä. Ennätyksen ajanut Laitinen työskentelee Nokian Renkailla testikuljettana, ja hänellä on useita maailmanennätyksiä. Hän ylitti edellisen jäälläajon ennätysnopeuden nyt noin neljällä kilometrillä.

25 vuotta Nokian Renkailla työskennellyt Laitinen pääsi testaamaan ennätysajossa samalla uusia Nokian Hakkapeliitta 8 -nastarenkaiden pitoa. Nokian Renkaita on valmistettu vuodesta 1932, ja Hakkapeliitta on yhtiön vahvin tavaramerkki.