Television hittisarja oli lottovoitto kaupungille – turisteja tulvii lomailemaan

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Amerikkalaisessa Breaking Bad -televisiosarjassa seurataan viisikymppistä Walter White -nimistä opettajaa ja tämän edesottamuksia, kun hän viettää kaksoiselämää valmistaen amfetamiinia entisen oppilaansa Jesse Pinkmanin kanssa perheensä elättämiseksi.

Bryan Cranstonin tähdittämä sarja on ollut suuri yleisömenestys. New Mexicon Albuquerqueen sijoittuvan sarjan suosio näkyy myös kaupungissa. Ennen populaarikulttuurissa melko tuntemattomasta 500.000 asukkaan Albuquerquesta on nimittäin tullut suosittu turistikohde sarjan fanien keskuudessa.

Paikalliset yritykset käyttävät hittisarjaa hyödykseen houkutellakseen kaupungissa vierailevia ihmisiä käyttämään palveluitaan. Paikallinen leipomo esimerkiksi myy donitseja, joiden sinisen karamellikuorrutus muistuttaa kidemäistä metamfetamiinia. Myös paikallinen The Candy Lady -kauppa myy amfetamiinia ulkomuodoltaan muistuttavia karkkeja.

Yahoo News -verkkosivuston mukaan myös sarjassa kanaruokia myyvän pikaruokalan virkaa toimittava meksikolainen ravintola on suosiossa Breaking Bad -fanien keskuudessa. Paikallinen matkailutoimisto on jopa luonut verkkosivuston, joka helpottaa turisteja löytämään sarjasta tuttuja paikkoja.

Breaking Bad -sarjan teemat pyörivät synkkien aiheiden, kuten huumeiden ja rikollisuuden, ympärillä. Tästäkin huolimatta paikalliset näkevät Albuquerquen sen myötä saaman huomion positiivisena asiana. Televisiosarjan myötä New Mexicossa onkin tehty lakiuudistus, joka tarjoaa osavaltiossa vieraileville kuvausryhmille verohelpotuksia.