Kirpputorilta löytyi aarre: 3 dollarin kulho myytiin 2 225 000 dollarilla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuosien varrella on tullut todistettu lukemattomia kertoja, että kirpputoreilta voi tehdä huikeita löytöjä. Taannoin kirpputorilta löytyi esimerkiksi kymmenien miljoonien arvoinen vuosikymmeniä etsitty maalaus. Nyt New Yorkissa löytyi kirpputorilta niin ikään miljoonien aarre.

Kuva: Splash
Kuva: Splash

Newyorkilainen perhe osti vuonna 2007 toisen perheen autotallimyynnistä kolmella dollarilla valkoisen kulhon, joka vaikutti hieman tavanomaista kalliimmalta. Perhe piti kulhon itsellään vuosien ajan ennen kuin otti selvää sen todellisesta arvosta.

Lopulta kuitenkin selvisi, että kyseessä oli kuin olikin aito aarre Pohjois-Kiinan Song-dynastian ajalta. Asiantuntijoiden mukaan sen arvo oli nimittäin seitsemännumeroinen. Nyt kulho on myyty Sothebyn huutokaupassa, jossa sen arvoksi tuli huikeat 2,225 miljoonaa dollaria. Vain yksi vastaava kulho on säilynyt, ja sitä on säilytetty jo 60 vuoden ajan British Museumissa.