Koira löytyi 2 vuoden ja 1 120 kilometrin jälkeen

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Saamme välillä kuulla onnellisia tarinoita, joissa kadonnut eläin löytää takaisin omistajansa luokse – vuosienkin jälkeen. Nyt kaksi vuotta sitten kadonnut Leia-koira on päässyt takaisin emäntänsä syliin kuin ihmeen kaupalla.

Kun Alma Dominguezin Leia-koira katosi myrskyn aikana Teksasin El Pasossa, ajatteli nainen menettäneensä silmäteränsä lopullisesti. Alma ja hänen aviomiehensä Alberto olivat surun murtamia, mutta päättivät etsiä koiraansa sinnikkäästi vuosienkin jälkeen, vaikka luovuttaminen kävikin mielessä monta kertaa, Huffington Post paljastaa.

Eräänä päivänä yksi puhelinsoitto muutti kaiken. Alma oli soittanut Coloradon Denveriin saakka kyselläkseen koiransa perään. Puhelimeen vastannut koirien pelastaja Annmarie Anderson kummasteli aluksi yli tuhannen kilometrin päässä kadonnutta koiraa etsivän naisen puhelua, kunnes Alma kuvaili Leian tuntomerkit.

Lopulta naiset vaihtoivat Leian kuvia Facebookissa ja yllätyksekseen kuvissa oleva koira muistutti hyvin paljon Alman ja Alberton lemmikkiä. Lopulta Annmarie antoi Leian kuunnella omistajansa ääntä puhelimen kaiuttimen kautta, ja kun koira vinkui puhelimeen samalla kun sen häntä alkoi innokkaasti vipattamaan, joten oli selvää, että Leia oli löytynyt.

Koskettava jälleenkohtaminen tapahtui pian, ja Leia pääsi takaisin kotiin kahden vuoden ja 700 mailin, eli 1.120 kilometrin jälkeen. Mysteeriksi jäi, miten Leia oli edes eksynyt Denveriin asti.