Kulttuurishokki! Mies muutti viidakosta New Yorkiin – tässä tulos

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Amazonin viidakossa koko ikänsä asunut 29-vuotias heimopäällikön poika muutti New Yorkiin. Nyt mies kutsuu betoniviidakkoa kodikseen ja unelmoi dokumentaristin urasta.

Nilson Tuwe Huni Kuin isä on 600 ihmisen Huni Kiu Kaxinawa -heimolle kuin presidentti Obama yhdysvaltalaisille. NIlson on kotoisin sademetsästä, Brasilian Amazon-joen varrelta, josta on lähimpään kaupunkiin yli viiden päivän venematka. Muutos olikin melkoinen, kun nuori johtaja muutti hiljattain keskeltä viidakkoa yli kahdeksan miljoonan asukkaan New Yorkiin.

Nilsonin tehtävänä on kantaa vastuuta heimostaan ja edistää tietämystä aiheesta. Hän tahtoo kertoa heidän kulttuuristaan ja ongelmistaan maailmalle. Kaikki alkoi viime kesänä, kun Nilson vieraili eri säätiöiden turvin ensin Rio de Janeirossa opiskelemassa tietoa newyorkilaisesta elämäntavasta. Nyt herra opiskelee Manhattanilla editointia, jotta hän voisi toteuttaa haaveensa dokumenttielokuvan ohjaamisesta, jonka aiheena on Nilsonin oma heimo, BBC kertoo.

Viidakon mies on sopeutunut uuteen ympäristöönsä hyvin, vaikkakin ruoka ja ihmiset ovat hänen mielestään todella erilaisia kotioloihin verrattuna. Hän ei myöskään pidä kaupungin kylmästä säästä. Nilson kuitenkin rakastaa omien sanojensa mukaan englannin kielen oppimista sekä teknologiaa ja valokuvaamista.