Näin upeasti rotat oppivat temppuja – katso video

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lemmikkieläimenä pidettävät rotat jakavat ihmiset kahteen kastiin: joko jyrsijöitä inhotaan tai niistä pidetään. Hiljattain julkaistu video näyttää, miten rotille voi opettaa erilaisia temppuja.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Videolla seikkailee kaksi rottaa, Nami ja Pepper, jotka ovat saapuneet omistajalleen Abby Roeserille kahdeksan kuukautta sitten. Tyttö ei aluksi tiennyt, että vekkuleille kaveruksille voi opettaa erilaisia temppuja. Harjoittelun myötä selvisi, että vaikka molemmat oppivat temppuja, on Nami hieman nopeampi omaksumaan niitä.

Rotat näyttävät videolla, miten esimerkiksi pyörähdetään tai noudetaan. Hauskat rotat hyppivät myös esteitä, pujottelevat sekä avaavat kaapinovia ja kengännauhoja. Rotat on tunnettuja ketteryydestään, minkä hauska video myös totisesti osoittaa. Kuka kumma noin ihastuttavia otuksia voi inhota?