Pysäyttävä kuva John Lennonin verisistä silmälaseista julkaistiin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

The Beatles -yhtye kuuluu pophistorian legendaarisimpiin kokoonpanoihin. Yhtyeen kiinnostavin hahmo lienee salamurhaajan luotiin suhteellisen nuorena kuollut John Lennon, joka tunnettiin myös radikaaleista ajatuksistaan.

Nyt Lennonin vaimo Yoko Ono on julkaissut miehen veristen silmälasien kuvan Twitterissä. Kuvassa lukee, että 1.057.000 ihmistä on ammuttu Yhdysvalloissa John Lennonin ampumisen jälkeen. Muusikko ammuttiin 8. päivä joulukuuta vuonna 1980. Kuva on Onon tuki aseista johtuvaa rikollisuutta vastaan olevalle kampanjalle.

Kuva: Twitter
Kuva: Twitter

Lennonilla oli kuollessaan kuvan lasit päässään. Yoko Ono kirjoitti twiittiinsä ”Rakkaan kuolema on järkyttävä kokemus. Minä ja Sean ikävöimme häntä vielä 33 vuodenkin jälkeen.” Sean on pariskunnan yhteinen lapsi.

40-vuotiaana kuollut laulaja on noussut yhdeksi rocktaivaan ikoneista. Lennon tunnetaan omaperäisenä musiikintekijänä, joka kannatti rauhanaatteita. Hän oli sir Paul McCartneyn ohella The Beatlesin keulahahmo. Mies muistetaan erikoisesta suhteestaan japanilaissyntyiseen avantgarde-taiteilija Yoko Onoon, jonka kanssa hän myös teki musiikkia yhdessä. Yoko Onon ja Lennonin romanssin sanotaan vaikuttaneen The Beatles -yhtyeen hajoamiseen. Eilen olisi vietetty pariskunnan 44-vuotishääpäivää.