Räppäri yritti uhrata ystävänsä uranousun toivossa – murha jäi yritykseksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Muusikoiden tiedetään toisinaan turvautuvan mitä ihmeellisimpiin markkinointikikkoihin uraansa pönkittääkseen. Nyt yhdysvaltalainen rap-artisti ampui ystäväänsä siinä toivossa, että hän saisi uhrilahjalla paikan Illuminati-seurasta.

Virginiasta kotoisin oleva 27-vuotias Wafeeq Sabir El-Amin yritti ampua ystäväänsä päähän, mutta luoti kimposikin uhrin käteen. Wafeeqin tarkoituksena oli kuitenkin tappaa ystävänsä ikään kuin uhrilahjana Illuminati-salaseuralle, jotta hän saavuttaisi ryhmittymän jäsenyyden.

Mies oli lukenut Illuminati-ryhmän auttaneen kuuluisan 50 Centin uran nousukiitoa, joten lupaava räppäri tahtoi saman edun myös itselleen. Poliisit löysivät miehen kotoa kotietsintöjen yhteydessä aihetta käsittelevän teoksen ja liki puoli kiloa kannabista. Mies ei omien sanojensa mukaan muista joulukuussa tapahtuneesta ampumisesta juurikaan mitään, ja myöntää olleensa tällöin huumeiden vaikutuksen alaisena, UPROXX-sivusto raportoi.

Illuminatiin liittyy nykyaikana suuresti erilaisia salaliittoteorioita. Myös Dan Brown käsitteli aihetta teoksessaan Enkelit ja demonit. Alun perin ryhmittymä oli tieteellistä ja ateistista maailmankatsomusta edistävä salaseura, jonka toiminnan on väitetty loppuneen jo 1800-luvulla.