Täh? Poliisi lähettää kannabistuoksua kansalaisille

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Iso-Britannian poliisi on päättänyt opettaa kansalaisilleen miltä kannabis tuoksuu, jotta tavalliset ihmisiet osaisivat paikantaa huumeviljelmiä pelkän hajun perusteella. Poliisi lähettää ihmisten koteihin kortteja, joita raaputtamalla pääsee haistamaan kasvin makeaa ominaishajua.

Brittipoliisi lähettää kannabikselta haisevia kortteja 13 kaupunkiin pilottihankkeenaan. Tapaan on otettu mallia Hollannista, jossa lähetettiin yli 30.000 kannabiskorttia. Tempauksen avulla tuulimyllyjen maassa paikannettiin satoja huumefarmeja.

Poliisin mukaan tavalliset kansalaiset eivät välttämättä ymmärrä esimerkiksi tyhjillään olevan tilan toimivan kannabiksen kasvatuslaitoksena, vaikka siellä vieraileekin säännöllisesti hämäräperäistä sakkia. Pelkästään West Yorkshiressä löydettiin viime vuonna 1.800 kannabisfarmia.