Raivokas valkohai tunkeutui sukellushäkkiin – vaaratilanne videolle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Rohkeat lomailijat voivat testata hermojaan menemällä haita kuhisevaan mereen häkissä. Häkin tarkoituksena on suojata hurjapäitä hain hyökkäyksiltä, ja toiminta on erittäin suosittua turistien keskuudessa.

Vaikka huvin vakuutetaan olevan turvallista, on nyt yksi valkohai päässyt lipsahtamaan hammasrivistön täydeltä tällaisen häkin sisäpuolelle. Haihäkkisukellukset ovat erittäin suosittuja Afrikan Gansbaain kalastajakylässä. Nyt YouTubeen on julkaistu video, jolla sukeltajat joutuvat kohtaamaan valkohain häkin sisäpuolella kirjaimellisesti silmästä silmään.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Hai onnistui ujuttamaan päänsä häkkiin, ja mikäli turistit eivät olisi ehtineet uimaan kehikon takareunaan, olisi meri värjäytynyt punaiseksi alta aikayksikön.

Hai väänsi häkin kalterit vinoon pelkkien leukojensa avulla. Videon kuvannut Bryan Plummer on tapahtuneesta ilmeisen järkyttynyt. Hai hyökkäsi suoraan hänen ystävänsä Rogerin kimppuun, mutta mies selvisi hyökkäyksestä naarmuitta kuin ihmeen kaupalla. Roger oli mennyt naimisiin vain päivää aiemmin.