Realitysarjaan etsitään jälleensyntyneitä lapsia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Erilaiset yliluonnollisia ilmiöitä käsittelevät realitysarjat ovat suosittuja etenkin Yhdysvalloissa, jossa paranormaaliin uskovia kansalaisia löytyy runsaasti. Lukuisissa sarjoissa, kuten Riivatut talot ja Ghost Hunters, seurataan kummitustalojen tutkimista.

Nyt losangelesilainen tuotantoyhtiö etsii tulevaan realitysarjaan lapsia, joiden väitetään muistavan yksityiskohtia entisistä elämistään. Joke Fincioen ja Biagio Messinan tuottaman Ghost Inside My Chid -sarjan on määrä alkaa Yhdysvalloissa myöhemmin tänä vuonna. Kaksikon aikaisempaa käsialaa on esimerkiksi Beauty and the Geek -realitysarja.

– Keksimme idean lastamme odottaessa. Ajattelimme, minkälaista olisi, jos tällaista tapahtuisi omalle tyttärellemme. Halusimme kertoa näiden lasten vanhempien tarinat yrittämättä todistaa niitä oikeaksi tai vääräksi, Joke Fincioen kertoo Huffington Post -lehdelle.

Sarjan pilottijaksossa käsitellään James Leininger -nimistä lasta, joka alkoi kaksivuotiaana nähdä painajaisia kuolemastaan. Perhe uskoo Jameksen olevan James Huston -nimisen toisen maailmansodan aikaisen lentäjän reinkarnaatio. Sarjassa Leininger tapaa Hustonin perheen elossa olevan 90-vuotiaan naisen, joka väittää tuntevansa yhteyden tämän kanssa.

James Randi Foundation -skeptikkojärjestön johtaja D.J. Grothe pitää sarjaa ongelmallisena. Hänen mukaansa tämän kaltaiset ohjelmat esittävät ihmisten huhupuheita ja tekaistuja tarinoita todisteena yliluonnollisista ilmiöistä. Hän pitää myös arveluttavana sitä, että lähimmäisiään menettäneille ihmisille uskotellaan heidän rakkaidensa syntyneen uudelleen.