Mies virui viikon kivikasan alla – koira vainusi ja pelasti hengen

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Koirat toimivat usein pelastavina enkeleinä ihmisten katoamistapauksissa tai muissa jäljitystöissä. Nyt eteläkalifornialainen Mole-koira ansaitsee palkinnoksi ison ja maukkaan luun, sillä koira pelasti kivien alla viikon päivät viruneen miehen hengen.

Ramon Llamas, Jane Lambert ja miehen saksanpaimenkoiran ja kiinanpystykorvan risteytys Mole lähtivät maanantaina yhdessä vaeltamaan Kalifornian Riversiden vuorille. Vaeltajat olivat saapuneet Mount Rubidouxin kuuluisille kukkuloille, kun koira paikansi yllättäen kahden järkäleen välistä miehen.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Ramon ensin ajatteli koiran vainunneet kiviköstä toisen eläimen, kuten puuman, mutta lohkareiden alta näkyikin lian ja hiekan peitossa olleen miehen kasvot. Mies oli virunut kivikossa jo viikon, joten hänellä oli vakava nestehukka ja kommunikointi saati avun huutaminen oli mahdotonta. Kiipelissä ollut mies toimitettiin sairaalaan, jossa selvisi, että kyseessä on Massachusettsistä kotoisin oleva Paul.

Koska Paul on kaukana kotoaan, eikä hänellä ole Kaliforniassa sukulaisia, päätti Ramon vierailla miehen luona vielä sairaalassa. Nesteytyksen ansiosta potilas on toipunut hyvin ja hän pystyy jo puhumaan. Mies oli ilmeisen liikuttunut nähdessään pelastajansa, ja kiitti kyynel silmässä hänen henkensä pelastaneita ihmisiä sekä erityisesti hänet löytänyttä Molea, paikallistelevisio KCLA9 raportoi.