Disney Worldissa maailman exclusiivisin hotellisviitti – lattiatkin kultaa

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman tunnetuimpien matkailukohteiden kärkipäähän lukeutuu Disney World, jonne kymmenet miljoonat lapset haaveilevat joskus pääsevänsä. Harva kuitenkin tietää, että alueelta löytyy äärimmäisen ylellinen yhden huoneen hotelli, jonka ainoa huone on kirjaimellisesti prinsessasviitti.

Disney Worldin liepeillä on suuri määrä hotelleja, mutta alueen sisällä niitä on vain yksi. Tuhkimon linnassa sijaitsevassa rakennuksessa on vain yksi luksusta tihkuva sviitti, Cinderella Castle Suite, jonka hintaan sisältyy oma ympärivuorokautinen henkilökunta ja oma yksityinen hissi katutasolle.

Kyseessä on vuonna 2005 valmistunut Walt Disneyn oma silmäterä, joka oli alunperin tarkoitettu hänen ja perheensä yksityiskäyttöön. Ennen sviitiksi valmistumista samoissa tiloissa toimi varasto ja puhelinkeskus, Disneytouristblog.com kertoo.

Kuuden hengen sviitin lattiaan on käytetty yli 30.000 mosaiikkipalaa, joista 3.400 on aitoa 24 karaatin kultaa. Tuhkimon tarina näkyy huoneen sisustuksessa lähes kaikissa yksityiskohdissa. Lisäksi esimerkiksi tulisija on peräisin 1700-luvulta ja lennätetty paikalle Ranskasta saakka. Ikävä kyllä sviittiä ei vuokrata rahalla, vaan Disney käyttää sitä ainoastaan esittelyihin ja muun muassa promotilaisuuksiin.