Ismo Leikola keikkailusta: ”Lavalla ei naurata, kun on niin kusessa”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Stand up -koomikko Ismo Leikola esiintyi äskettäin Tampereella Tomaatteja tomaatteja -tapahtumassa, jossa hänellä oli useampikin keikka. Samalla hän pääsi testaamaan uutta materiaaliaan yleisöön. Leikola vetäisi hihastaan parikin ässää ja sai yleisönsä nauramaan oivalluksillaan.

Huumoria irtosi muun muassa tantraseksistä. Stara tapasi miehen takahuoneessa ja pyysi häntä kertomaan, mikä häntä itseään naurattaa.

– Kun keksii jonkun uuden idean, niin kyllä se naurattaa. Mutta kun sen on miettinyt moneen kertaan… Nyt mulla oli tänään esityksessä melkoisen uusia juttuja, niin kyllä sellaiset jaksaa itseäkin naurattaa. Lavalla ei yleensä naurata, kun silloin on niin kusessa. Jännittää, miten se menee. Pelottava laji. Ei siinä paljon repeile, kun on pelko perseessä, Ismo Leikola kertoi Staralle.

Yhdentoista vuoden aikana esiintymisjännitys on tullut tutuksi Leikolalle. Hänen mielestään stand up -komiikka on yksi pelottavimmista esittävän taiteen lajeista. Ismon mielestä esimerkiksi muusikoilla on tietyssä mielessä paljon helpompaa.

– Stand upissa huomaa sen, ettei siinä ole mitään hyötyä edellisestä keikasta. Jos keikka ei ole hyvä, niin esiintyjä ei ole hyvä. Yleisöllä voi olla kovat odotukset, mutta jos niitä ei pystykään lunastamaan… Kadehdin aina muusikoita, kun he voivat soittaa vanhoja hittejä ja kaikki toivovat niitä. Yleisö on ihan tohkeissaan, vaikka bändi soittaisikin kappaleet vähän huonosti. Komiikassa taas pitää olla aina uusia juttuja, ja pitää saada homma haltuun.