Tässä hän on: Tosielämän Batman antoi TV-haastattelun

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Dark Knight -trilogian myötä Gothamin tuttu viittasankari on päässyt jälleen kovaan nosteeseen. Aika ajoin kerrotan henkilöistä, jotka innostuvat supersankareista niin paljon, että he yrittävät ryhtyä tosielämän sankareiksi.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Nyt Kaliforniassa sijaitseva Petaluman kaupunki on saanut oman Batmaninsa. 19-vuotiaasta opiskelijasta on tullut huikea ilmiö, joka on saanut myös medianäkyvyyttä. Henkilöllisyydestään vaikeneva mies kertoo aloittaneensa Batmanina ystävien yhteisen pilan ansiosta, jolle perustettiin oma Facebook-ryhmä. Ryhmä on jo saanut verkossa yli 7.500 tykkäystä.

Petaluma Batman sai nopeasti faneja, ja myös sana salaperäisen auttajan hyvistä teoista kiiri. Hän auttoi virkavaltaa muun muassa etsimään kadonnutta luokkatoveriaan, Alyssa Byrnea. Santa Rosa Junior College -opinahjossa opiskeleva nuorukainen kulkeekin öisin kaupungin alueella kotitekoisessa supersankariasussa.

– On kyse hienosta symbolisesta teosta. Näytän, että kuka tahansa voi olla sankari. En oikeasti taistele rikollisia vastaan, kertoo Petaluma Batman videolla.