Varovaisuutta Prahassa – poliisit mukana turistien ryöstöissä!

Matkailu · Stara.fi

Monet keskimääräistä enemmän maailmaa kiertäneet suomalaiset tietävät miten ulkomailla tulee käyttäytyä, jotta välttyy pahimmilta turistiansoilta. Päivittäin suuri joukko suomalaisia kuitenkin ryöstetään kaupunkien yöelämässä ja varsinkin seksiseuraa hakiessaan.

Erityisesti entisissä itäblokin maissa ja Baltiassa ryöstetään turisteja nykyisin varsin tehokkaalla ja organisoituneella tavalla. Ensin turistit houkutellaan lähtemään taksilla väitettyyn seksibaariin, jonne päästyään turisti ryöstetään jopa väkivaltaisesti ilman, että hän saa ensin edes tyydytettyä seksuaalisia tarpeitaan. Rahat voi menettää myös esimerkiksi siten, että ravintola huijaa turistin tilanneen suuria määriä kalliita alkoholijuomia.

Tämän jälkeen turisteilta vaaditaan satojen ja jopa tuhansien eurojen summia, tai muussa tapauksessa heitä ei päästetä ulos baarista. Mikäli turisti ei tyhjennä lompakkoaan vapaaehtoisesti, ottavat baareja pyörittävät rikolliset usein käyttöönsä kovemmat keinot. Ryöstetyn ja jopa hakatun turistin on turha mennä hakemaan apua poliisilta, sillä monin paikoin viranomaiset ovat mukana rikollisessa toiminnassa. Usein rikolliset soittavat paikalle poliisit, jotka vievät huijatun putkaan, josta ei pääse pois suorittamatta ensin maksua rikollisille.

Riskitapauksiin lukeutuvat erityisesti tilanteet, joissa turisti ohjataan taksiin ilman, että hän on itse valinnut päämääränsä. Taksikuski saa luonnollisesti osuutensa ryöstörahoista. Eilen FOX-kanavalla nähdyssä Huijareiden kaupunki -ohjelman jaksossa prahalainen taksikuski kertoi vievänsä keskimäärin neljä turistia illassa tällaiselle klubille ryöstettäväksi. Ravintolan omistaja vahvisti myöhemmin, että poliisi on hyvin tietoinen heidän toimistaan, mutta ei auta turisteja.