Merileijona tanssii musiikin tahdissa – hulvaton meininki videolle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tiedemiehet ovat hämmästyneitä, kun he pääsivät todistamaan merileijona Ronanin tanssivan Backstreet Boys -yhtyeen musiikin tahdissa ja täydellisessä rytmissä. Kyseistä merileijonaa pidetään ihmisen lisäksi maailman ainoana nisäkkäänä, jolla on niin sanottu rytmi veressä.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Ronan nyökyttää päätään musiikin tahdissa. Tutkijat opettivat hylkeelle kyseisen tempun, ja aiemmin on opetettu muun muassa papukaijoja liikkumaan rytmin mukaan. Ronan on kuitenkin tiettävästi ainoa tempun oppinut niskäs.

Kalifornian yliopiston väki koulutti kolmevuotiasta hyljettä silakoilla Santa Cruzissa. Aina kun hylje nyökäytti päätään musiikin tahdissa, sai se kalan palkkioksi. Kun tutkijat muuttivat kappaletta, rytmin nopeutta ja tyyliä, pysyi Ronan heidän ihmetyksekseen edelleenkin täydellisessä rytmissä, oli sitten kyseessä monivivahteinen rytmikuvio tai miksattu versio, Daily Mail raportoi.