95-vuotias suomalainen juoksi 100 metriä kilpaa – tuloksesta nettihitti!

Nettivideot Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kun nuorison väitetään muuttuvan vuosi vuodelta enemmän sohvaperunoiksi, voidaan veteraaniurheilijoille kumartaa syvään ja nostaa hattua. Nyt internetissä nähdään, miten 95-vuotias Ilmari Koppinen häviää 100 metrin juoksussa belgialaiselle vaivaisella rinnanmitalla.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Suomalainen aloittaa sadan metrin juoksunsa belgialaista Emiel Pauwelsia huomattavasti vahvemmin, mutta väsähtää loppua kohden sen verran, että häviää nipin napin maaliviivalla. Ihmekös tuo – onhan Pauwels häntä nuorempikin, kun voittajaherran ikätiuku tikittää vasta 94 vuodessa.

Koppinen ja Pauwels osallistuivat MSN.comin mukaan Espanjan San Sebastianissa järjestettyihin veteraaniurheilukilpailuihin. Miesten kilpajuoksuvideota on katsottu YouTubessa jo yli miljoona kertaa. Ilmari Koppinen kuuluu Salon Seudun Sotaveteraanit ry:een, ja seuran kotisivuilla on seikkaperäinen kuvaus Koppisen historiasta erityisesti Suomen sotiin liittyen.