Kannabis ei kelvannut maksuvälineeksi taksikuskille

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ennen taksimatkaa on hyvä tarkistaa, että on varannut mukaan riittävän määrän käteistä välttyäkseen noloilta tilanteilta määränpäässä. Taksikuskit joutuvat kuuntelemaan mitä erikoisempia selityksiä ja tarjouksia rahasumman korvaamiseksi.

Yhdysvaltain Philadelphiassa asuva Michael Medvec huomasi taksimatkansa päätteeksi omistavansa liian vähän käteistä reissun maksamiseen. Niinpä hän yrittikin CBS Philadelphia -sivuston mukaan maksaa kahdeksan dollarin, eli noin kuuden euron arvoista taksimaksuaan kannabiksella.

Taksikuski ei kuitenkaan kelpuuttanut 23-vuotiaan miehen huumeita maksuvälineeksi. Sen sijaan kuski ilmoitti lähellä olleille virkavallan edustajille Medvecin olleen kykenemätön maksamaan matkaansa. Mies pidätettiin lopulta kannabiksen hallussapidosta.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun laittomilla päihteitä yritetään käyttää valuuttana. The Buffalo News -verkkosivu raportoi vuonna 2012 tapauksesta, jossa Niagara Fallsissa asuva mies yritti maksaa Denny’s ravintolan ruoka-annostaan yhdellä dollarilla ja pussillisella kannabista. Kyseiselläkään kerralla myyjä ei hyväksynyt huumetta valuutaksi, vaan hälytti poliisit paikalle.