Lentokoneiden vessat pienenevät entisestään!

Matkailu · Terhi Piiroinen

Mikä on se paikka, jossa nenään leijailee kitkerä pissan haju ja jonka lattiat ja lavuaarit ovat täynnä paperia ja pissatippoja? Paikka on niin ahdas, että siellä lyö päänsä peiliin ja kyynärpäänsä lavuaariin. Kyllä, kyseessä on lentokoneen vessa.

Vaikka luulisi, että lentokoneiden vessoja ei pysty enää pienentämään senttiäkään, suunnittelevat suuret lentoyhtiöt silti vessojensa kutistamista. Wall Street Journalin mukaan syynä on lisäpaikkojen saaminen matkustamon puolelle, sillä yhtiöiden mukaan vessojen lavuaarien taakse jää usein käyttämätöntä ja turhaa tilaa.

Ensimmäisenä vessojen pienentämistä suunnitteleva lentoyhtiö Delta Airlines vakuuttaa, ettei asiakas tulisi huomaamaan vessan pienentymistä. Paljon lentokoneilla matkustava saattaa kuitenkin kummastella ratkaisua, sillä ainakin pitkillä lentomatkoilla vessajonot yltävät usein reippaasti matkustamon käytäville.

Kuten olemme ennenkin uutisoineet, lentoyhtiöt taistelevat kustannustensa kanssa ja ne yrittävät etsiä kuumeisesti ratkaisuja lisätulojen saamiseksi. Viimeaikaisimpina ehdotuksina muistetaan muun muassa läskilisät lentolippujen hintoihin ja seisomapaikkojen harkitseminen.