Lepakotkin harrastavat suuseksiä – uros hoitaa naaraan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vaikka ihmisten on yleisesti luultu olevan eläinkunnan ainoita seksistä nauttivia edustajia, on kautta aikojen todistettu myös muiden eläinten erikoisia seksimieltymyksistä. Nyt tutkijat ovat paljastaneet, että intialaiset hedelmiä syövät lepakot harrastavat suuseksiä ennen ja jälkeen parittelun.

Eläintutkijat olivat seuranneet 420 yksilön lepakkoyhdyskuntaa yli 13 kuukauden ajan, ja tässä ajassa he kirjasivat ylös 57 eri seksiaktia. Näiden kanssakäymisten myötä tuli selväksi, että lepakkourokset antoivat ensin naaraalle suuseksiä liki minuutin ajan, ennen kuin ne siirtyivät parittelemaan. Suuseksi jatkui muutaman kymmenen parittelusekunnin jälkeen.

Tutkijat kirjasivat ylös, että mitä kauemmin uroslepakko nuoli naaraslepakkoa, sitä kauemmin heidän parittelunsa kesti – tämä taas johti suoranaisesti todennäköisempään lisääntymiseen. LiveSciense kuitenkin paljastaa, että naaran nuolemisen syynä saattoi olla myös toisen lepakon sperman poistaminen.

Eläinmaailman erikoisiin seksitapoihin kuuluvat myös kotiloiden jopa 14 yksilön kimppakivat ja jääpingviinien harjoittama prostituutio – linnut tekevät nimittäin kauppaa seksillä. Myös bonobo-apinoiden tiedetään harrastavan seksiä niin paljon, että ne eivät mielellään muuta tekisikään, oli sitten kyseessä uros- tai naaraskumppani.