Nainen järjesti omat hautajaisensa: ”Halusin nauttia niistä”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Kuolema on väistämätön asia elämässä, jonka äärelle kukin joutunee aikanaan pysähtymään seuratessaan esimerkiksi läheisen ihmisen poistumista. Monesti kuoleman kohtaaminen saa ihmisen arvostamaan enemmän elämää.

Näin kävi myös kiinalaiselle naiselle, joka järjesti omat hautajaisensa. 22-vuotias opiskelija hankki itselleen ruumisarkun, jonka hän koristeli kukkasilla. Hän palkkasi useita meikkitaiteilijoita tekemään itsestään kuolleen näköisen ja valokuvaajan ikuistamaan erikoisen hetken.

– Tajusin, että ihmiset käyttävät hirveästi aikaa ja vaivaa ihmisiin, jotka ovat jo lähteneet täältä, eivätkä pysty arvostamaan sitä. Halusin nähdä, mitä ihmiset ajattelisivat, joten pidin hautajaiseni, kun vielä pystyin nauttimaan niistä. Eläminen tuntuu hyvältä, kun tulin ulos arkusta, kertoi nainen Female First -lehdelle.