Rakkauskirjeet kiellettiin Veronassa – tuhoavat Romeon ja Julian taloa

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Yksi Italian suosituimmista matkailukohteista on maineikas Veronan kaupunki, jonne sijoittuu Romeon ja Julian legendaarinen tarina. Miljoonat turistit ovat suunnanneet kaupungissa myös Romeon ja Julian talolle, jonka seinään kiinnitetyt rakkauskirjeet tekevät uskomuksen mukaan rakkaudesta ikuista.

Nyt rakkauskirjeistä on kuitenkin muodostunut vakava ongelma. Turistit ovat nimittäin käyttäneet vuosikymmenten ajan muun muassa purukumia kiinnittääkseen kirjeet Casa di Giulietta -nimellä tunnetun ”Julian talon” seinään, ja samalla seinä on kärsinyt vakavia vaurioita, Daily Telegraph uutisoi.

Nyt Veronan kaupunki on joutunut kieltämään viestien kiinnittämisen seinään, koska huonossa kunnossa olevat seinät uhkaavat hajota lopullisesti. Jatkossa kirjeen kiinnittämisestä seinään voidaan määrätä 500 euron sakko. Kirjeiden lisäksi myös ruokaileminen ja juominen paikalla on kielletty. Veronan kaupunki on Unescon maailmanperintölistalla ja Casa di Giulietta on kaupungin suosituin nähtävyys.