Euroopan pääkaupunkeihin ”videoikkunat” toisiin kaupunkeihin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tiedätkö mikä on Belgian pääkaupunki, missä se sijaitsee tai miltä siellä näyttää? Entä uskotko portugalilaisten tietävän Helsingistä muuta kuin sen olevan Suomen pääkaupunki? Nyt verkossa on viritteillä projekti, jonka tarkoituksena on linkittää Euroopan pääkaupungit toisiinsa valtavien televisioruutujen avulla.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

HELLO Europe! on Facebookissa jäseniä keräävä ryhmittymä, jonka tarkoituksena on murtaa Euroopan pääkaupunkien välillä olevia raja-aitoja. Suunnitelmissa on rakentaa kaikkiin alueen pääkaupunkeihin valtavat kuuden metrin levyiset näyttöruudut, joiden avulla lähetettäisiin reaaliaikaista kuvaa ja ääntä toiseen pääkaupunkiin niin maan asukkaista, tapahtumista, maisemista kuin erityisistä hetkistäkin.

Ruutujen avulla ihmiset voivat olla yhteydessä muiden maiden asukkaisiin ilman matkustamista, ja ryhmän ideana on välittää ruutujen avulla esimerkiksi konsertteja tai erilaisia kilpailuja kaupunkien välillä. Kyseessä ei sinällään ole mitenkään uusi idea, sillä onhan rajoja ylittävää yhteydenpitoa pidetty erilaisten viestimien avulla jo vuosikymmenien ajan. Projekti pyrkii näyttämään kerralla enemmän. HELLO Europe! on saanut lyhyessä ajassa jo 15.000 kannattajaa.