Maksaisitko tästä styroksikupista yli 600 euroa?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Massatuotannolla tehtaissa valmistetut mukit voivat poistua taka-alalle ja tehdä todelliselle keräilyastioille tietä. Valkoisia kuppeja ja mukeja tussilla korsteleva Cheeming Boey luo uniikkia jälkeä, johon ei vuodesta toiseen markkinoilla olleet huippubränditkään pysty.

Kuva: Etsy.com
Kuva: Etsy.com

Cheeming Boey kertoo, ettei ollut koulussa oikein hyvä missään muussa kuin taideaineissa. Boey ryhtyi opiskelemaan animaatiota ja sai alan töitä. Idea kuppien koristelemisesta lähti kesken kahvilareissun, kun hänen oli pakko kirjoittaa ja piirtää ideansa ylös. Hän käytti piirustusalustana valkoista kuppia.

Nyt mies taiteilee pahvi- ja styroksikuppeja päivittäin. Hänen henkeäsalpaavat luomuksensa syntyvät muutamassa tunnissa, tosin joskus prosessi saattaa kestää jopa pari kuukautta. Boey ei luonnostele, vaan piirtää suoraan tussilla kuppiin – lopputulos jää nähtäväksi. Kupeilla on hintaa useampi sata euroa.