Tutkija paljasti: Tämä ihmisryhmä on immuuni syövälle!

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Laronin oireyhtymästä kärsivät ihmiset jäävät lyhytkasvuisiksi perinnöllisen sairauden takia. Maailmassa on noin 300 oireyhtymään sairastunutta, joista kolmannes asuu pienessä ecuadorilaisessa syrjäkylässä.

Tuore tutkimus osoittaa, että Laronin lyhytkasvuiset ovat immuuneja syövälle ja diabetekselle. Tiedemiehet toivovat löytävänsä Laronin lyhytkasvuisten ihmisten avulla keinon kahden kansantaudin, syövän ja diabeteksen, parantamiseen.

Discovery Magazinen mukaan tiedemiehet ovat löytäneet lyhytkasvuisten DNA:sta geneettisen syövän estäjän, jonka toimitatapaa pyritään nyt jäljittelemään myös tulevaisuuden lääkkeisiin.

Laronin oireyhtymää sairastavat ihmiset kasvavat korkeintaan 120-senttisiksi. Lyhytkasvuisuuden lisäksi sairastuneilla on vajaakasvuinen kallonpohja, pienet kasvot, hammasongelmia, kimeä ääni sekä hyvin usein myös alikehittyneet sukupuolielimet ja lihakset.