Pikkulasten vanhemmat valittivat elokuvasta – lentokone teki hätälaskun

Matkailu Ohhoh! · Meri Pulkkinen

Nykyteknologia on tuonut lentomatkustukseen monia mukavuuksia. Näihin lukeutuu myös lentokoneissa nykyään näytettävät elokuvat, jotka tekevät pitkistä lentomatkoista huomattavasti siedettävämpiä. Nyt tämä lennon aikainen viihde on kuitenkin saanut aikaan erikoisen tapahtumaketjun.

Hämmentävä tapaus sattui Denveristä Coloradoon matkalla olleessa United Airlines -lentoyhtiön koneessa. Amerikkalaiskoneen kyydissä olleet, neljä- ja kahdeksanvuotiaiden poikiensa kanssa matkustaneet vanhemmat olivat pyytäneet henkilökuntaa sammuttamaan lennon aikana näytetyn elokuvan, The Sun uutisoi. Kyseisellä lennolla monitoreissa oli pyörinyt alle 13-vuotiailta kielletty sarjamurhaajasta kertova elokuva Alex Cross.

Pyyntöön ei kuitenkaan oltu suostuttu, vaan sen sijaan koneen pilotti päätti tehdä hätälaskun Chicagoon ”turvallisuushuolien” takia. Laskeutumisen jälkeen valituksen tehnyt pariskunta poistettiin lentokoneesta poliisien ja FBI:n saattelemana. United Airlinesin edustajan mukaan kyseiset matkustajat sijoitettiin seuraavalle lennolle, ja yhtiö on tehnyt katsauksen lentojen aikana näytettävien elokuvien valikoimaansa.

– Emme voineet suojella lapsiamme siltä. Ja 30.000 jalan korkeudessa lähteminen ei ollut vaihtoehto. Kapteeni koki valituksemme asettavan vakavan uhan, koneesta poistettu äiti kertoo lehdelle.